Aanbod gespreksgroepen seizoen 2018 / 2019

Gespreksgroep 'Geloof en Levenskunst' (25-40 jaar)

Je werkt of bent op zoek naar werk. Je hebt een relatie of zoekt ernaar. Je hebt kinderen of verlangt daar naar. Je gelooft in God, of zou dat (weer) graag willen. Zo kan het leven vol keuzes, vragen en uitdagingen zitten. Soms is het een hele kunst om de balans te houden of gelukkig te zijn. Waarom zouden we het daar niet als mensen van de kerk over hebben? Over geloof en levenskunst! 

Data:   1x per maand op verschillende werkdagen

Tijd:    20:00 - 22:00 uur

Plaats: bij deelnemers thuis

Informatie en opgave: Esther Bijma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of ds. Jan Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Gespreksgroep 'GPS 5.0'  (40-60 jaar)

‘Ik geloof, denk ik’. Maar hoe doe ik dat in 2017/2018? Samen willen we zoeken naar richtlijnen hoe ons geloof te maken tot geloof dat in deze tijd past. We gaan op zoek, naar oude, nieuwe en verrassende vormen van geloven. Waar zien we in het leven van alledag nog sporen van geloof? Centraal staat de vraag: 'Hoe kunnen we nog geloven en wat geloven we nog?' Wil je meedenken en mee zoeken? Je bent van harte welkom!

Datum: zondag 2 september (dit is de eerste bijeenkomst, andere data in overleg)

Tijd: 19:00-21:00 uur

Frequentie: 1x per maand 

Plaats: bij deelnemers thuis

Groepsgrootte: 8-10 personen 

Informatie: Bea Voskamp: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ds. Jan Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Publieke interviews: 'Zin in werk'

Werk is een zeer belangrijk onderdeel van ons leven. Betaald of onbetaald; het kan zin en invulling aan ons bestaan geven. Maar het kan ons ook op de nek zitten… 

In vier bijeenkomsten gaat ds. Jan Bos uit Rolde in gesprek met een dorpsgenoot over het werk dat hij/zij doet. Wat houdt dat werk in, wat is de mooiste kant, wat zijn de moeilijke aspecten? In dit publieke interview wordt de gast ook gevraagd naar onderliggende drijfveren en eventuele idealen die een rol spelen. Kom luisteren en laat je inspireren!

Data: maandagen 15 oktober 2018 (nog in te vullen), 12 november (Elmar en Jordi Katerberg, groepsleiders bij de Trans), 14 januari 2019 (bakker Ko Pots), 18 februari 2019 (boerin Giske Warringa)

Tijd: 20.00 - 21.00 uur

Plaats: De Boerhoorn, Rolde

Informatie: ds. Jan Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Gespreksgroep 'God zijn - oefenen in bescheidenheid'

Jean-Jacques Suurmond is een theoloog die in zijn boeken op een zeer verrassende manier tegen het geloof en leven aankijkt. De titel van zijn boek "God zijn - Een oefening in bescheidenheid" is daar een mooi voorbeeld van. In dit prikkelende boek neemt hij ons mee in zijn gedachten over God, Jezus, de Geest, de kerk en het eeuwige leven. Deze vijf thema's zijn het uitgangspunt voor vijf gespreksavonden. Prachtige aanknopingspunten voor een goed gesprek over geloven in deze tijd.

Data: maandag 28 januari 2019, 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart

Tijd: 20:00 - 22:00 uur

Plaats: het Tichelhoes, Hunebedweg 13a Rolde

Groepsgrootte: maximaal 12 personen 

Begeleiding, informatie en opgave: ds. Jan Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

 

Eerstvolgende viering