dorpssoep krul 1Op donderdag 17 mei is er weer "Dorpssoep": samen soepen met mensen uit kerk en dorp. Aanmelden hiervoor kan via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpssoep vindt plaats in het Tichelhoes, Hunebedweg 13a in Rolde. De inloop is vanaf 17:30 uur en om 18:00 uur wordt de soep opgediend. Uiterlijk 19:30 uur is de maaltijd en de nazit afgelopen. Van harte welkom, alleen dus wel van te voren even aanmelden!

Oproep zegelsparenSpaart u mee?

Oproep van de diaconie: spaar zegeltjes voor gratis boodschappenpakketten van de Plus supermarkt voor de voedselbank! De zegeltjes die u ontvangt kunnen worden ingeleverd bij Renate Bolhuis (Rolderdingspillaan 2). Alle zegeltjes zijn welkom!

rolde armoedeconferentieDe eerste Armoedeconferentie Aa en Hunze, die op zaterdag 17 februari in de Jacobuskerk in Rolde werd gehouden, trok zo’n 100 deelnemers. Het gezelschap bestond uit zowel arme mensen als hulpverleners, die met elkaar om de tafel gingen. Ook de wethouders Harry Dijkstra enCo Lambert van de gemeente Aa en Hunze schoven aan. De organiserende stichting Arme Kant van Aa en Hunze kijkt terug op een geslaagd evenement, dat als doel had om duidelijk te maken wat armoede betekent voor mensen, hoe je het herkent en wat je er met elkaar aan kunt doen.

Kerstactie ‘Geef hoop aan een kind op de vlucht’

Miljoenen kinderen zijn op de vlucht door oorlog, geweld of honger. Kinderen die zichzelf moeten redden. Soms moederziel alleen. Soms nooit vrede gekend. Daarom komt de kerk in actie. Kerkinactie vraagt de Diaconieën daarom een aantal achtereenvolgende zondagen collectes voor deze kinderen te houden en daar willen we in de Jacobuskerk graag aan voldoen. Het gaat om de collectes op 10 december voor de vluchtelingenkinderen in Griekenland, op 17 december in Libanon en op 24 december in Syrië.

Op weg naar school

Overtollig Kerstpakket ?

Er zijn in Nederland steeds meer mensen voor wie een kerstpakket niet vanzelfsprekend is. Hoe is dat bij u? Misschien krijgt u er wel meer dan één? Maar zo’n overdaad, dat is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn gezinnen waar een kerstpakket meer dan welkom zou zijn. Omdat ze het om een of andere reden niet zo “goed” hebben. Misschien kunt u helpen om deze mensen een kerst te geven die ze bij blijft vanwege “de hulp” van anderen?

De afgelopen jaren zijn gemiddeld 140 pakketten rondgebracht door de gezamenlijke diaconieën in Aa en Hunze in samenwerking met het maatschappelijk werk en vluchtelingenwerk. In de pakketten komen zogenoemde “eerste levensbehoeften” als olie, koffie, thee, maar ook iets extra’s voor de feestdagen. Zo wordt het een pakket waar mensen echt iets aan hebben. Om dit ook dit jaar weer mogelijk te maken willen wij graag ook uw hulp inroepen. Wij willen de pakketten inzamelen en aanvullen met de praktische zaken waar mensen direct behoefte aan hebben. Ook cadeautjes mogen er in blijven zitten. Ook kunt u natuurlijk zelf een pakket(je) samenstellen. U kunt het inleveren bij Theo Borger, Hoofdstraat 14 tel. 06 10 40 76 97, of bij Renate Bolhuis, Rolderdingspillaan 2, tel. 24 23 78.

Als u van te voren belt weet u zeker dat u iemand thuis treft.

Wij zullen er zorg voor dragen dat alles op het juiste adres terechtkomt.

Alvast onze hartelijke dank,

Leden van de Diaconie

Sam’s Kledingactie

Op 4 november tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen inwoners van Rolde weer hun tweedehands kleding en schoenen inleveren bij de Jacobuskerk aan de Kerkbrink 5 te Rolde. Graag in een stevige plasticzak en de schoenen aan elkaar vastgemaakt.

Sam’s kledingactie in Udenhout heeft samen met hulporganisatie Cordaid, een nieuw doel uitgekozen. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar de slachtoffers van de hongersnood in Zuid Soedan. Samen met Cordaid gaat Sam’s bijna 4000 gezinnen voorzien van een hulppakket. Zo’n pakket bevat vismaterialen, gereedschappen en zaden, zodat de gezinnen zo snel mogelijk weer zelf voor hun voedsel kunnen zorgen.

 

DSC00882

DSC00854

Burgermeester Piet van Dijk opende buiten, temidden van de schapen van de kudde van Balloo, de kerstmarkt 2017 op vrijdag 8 december jl. Eenmaal binnen in de sfeervol ingerichte kerk wilden veel mensen even met de burgermeester kennis maken. De opbrengt van de markt, ruim 2000 euro, gaat naar het project Dorpssoep. De organisatoren en vele vrijwilligers kijken met een goed gevoel terug op deze editie van de kerstmarkt. Kijk voor meer foto's in het fotoboek van deze website!

 

Meer artikelen...

Eerstvolgende viering