oogstdientDe oproep van de Diaconie om houdbare levensmiddelen mee te nemen naar de kerk is niet tevergeefs geweest. Geweldig zoveel artikelen we weer binnen hebben gekregen. Daarnaast zat er ook nog € 70,- in de collectebus waar nog levensmiddelen van gekocht kunnen worden. De bloemengroep had ook de tafels weer prachtig aangekleed, een lust voor het oog. Na de dienst is alles gelijk naar de voedselbank in Gieten gebracht en daar was men er erg blij mee. Uit hun naam mag ik iedereen die in welke vorm dan ook bijgedragen heeft heel hartelijk bedanken. Op de bijgaande foto een grote hoeveelheid gevulde kratten, terwijl er ook al een paar in de auto stonden... (RB)

Kort geleden ontving de Jacobuskerkgemeente een bedankje én een uitnodiging van de penningmeester, dhr. Bram Visch, van 'Gered Gereedschap':

gered gereedschapOnlangs ontvingen wij  (Vereniging Gered Gereedschap in Groningen, red.) een royale gift uit de collecte van uw gemeenschap. We zijn u zeer erkentelijk dat u ervoor gekozen heeft om ons te ondersteunen. Zonder deze gift en alle andere gulle gevers zouden wij ons werk niet kunnen doen. 

Een ieder van U die zelf eens wil komen kijken hoe onze werkplaats functioneert is van harte welkom op elke werkdag om een rondleiding en een kopje koffie te krijgen.    

U kunt daarvoor contact opnemen via 0654930878    

Tot ziens aan de Van Schendelstraat 1 in Groningen

 

Het seizoen is weer van start gegaan met een prachtige viering en aansluitend programma! Hierbij alvast enkele foto's van het ontbijt, de vredesvlag en de theaterboerderij.

startzondag 1

startzondag 2

startzondag 3

Het is zaterdagmorgen 13 oktober 10.00 uur. Anneke en Renate staan namens de Diaconie klaar om de eerste zakken in ontvangst te nemen. We hebben er prachtig weer bij, een stralend zonnetje op een beloofde warme dag. Bij het hek staan al de eerste zakken, en gedurende de volgende twee uur komen er heel veel bij. In totaal hadden we om 12.00 uur bijna 110 zakken en tassen met schoenen, kleding en beddengoed. Een hele mooie opbrengst. Veel mensen hadden hun eigen kast natuurlijk opgeruimd, maar enkelen hadden ook de spullen van een overleden partner uit moeten zoeken. Dat is toch wat anders dan iets wegdoen wat niet meer past of waar je op uitgekeken bent. Omdat we toch bij de kerk waren hadden we de hoofddeur open gedaan en het was goed om te zien dat die ochtend door fietsers en wandelaars veel gebruik werd gemaakt om even de rust van de kerk op te zoeken.  We zijn dan ook bijna geen moment alleen geweest, we hadden veel spontane gesprekken met wandelaars, maar ook met mensen die kleding kwamen brengen. Zomaar een hele zinnige zonnige zaterdagochtend.

rolde armoedeconferentieDe eerste Armoedeconferentie Aa en Hunze, die op zaterdag 17 februari in de Jacobuskerk in Rolde werd gehouden, trok zo’n 100 deelnemers. Het gezelschap bestond uit zowel arme mensen als hulpverleners, die met elkaar om de tafel gingen. Ook de wethouders Harry Dijkstra enCo Lambert van de gemeente Aa en Hunze schoven aan. De organiserende stichting Arme Kant van Aa en Hunze kijkt terug op een geslaagd evenement, dat als doel had om duidelijk te maken wat armoede betekent voor mensen, hoe je het herkent en wat je er met elkaar aan kunt doen.

Elke dinsdagavond (behalve de kerstvakantie) is er gelegenheid om mee te doen met de meditatie in het koor van de kerk. Na een korte ontspanningsoefening en het lezen van een korte (bijbel)tekst is er alle ruimte voor stilte. De kerk is via de deur van de consistorie geopend vanaf 18:45 - 19:00 uur. De meditatie start om 19:00 uur en duurt een half uur. Van harte welkom!

Ter gelegenheid van de startzondag die we hebben gehouden op zondag 24 september is er door Marijke en Steyn met behulp van een drone een mooie video gemaakt van de Jacobuskerk.

Eerstvolgende viering