Het seizoen is weer van start gegaan met een prachtige viering en aansluitend programma! Hierbij alvast enkele foto's van het ontbijt, de vredesvlag en de theaterboerderij.

startzondag 1

startzondag 2

startzondag 3

roldermarkt

De vredesvlaggen zijn uitverkocht! In de vlaggenfabriek in Dokkum weten ze inmiddels wel waar Rolde ligt; de voorraad is helemaal op. Op de afgelopen Roldermarkt stonden ondere andere Anneke, Henk en Jan achter een kraam, gratis ter beschikking gesteld  door de organisatie.Daar zijn de laatste dertig vlaggen verkocht. Op de Startzondag op zondag 16 september wordt de Vredesweek ingeluid met het hijsen van de vredesvlag, en in de dagen daarna zal ons dorp er heel vredig uitzien met ruim honderd regenboogvlaggen. De afsluitende vredesmanifestatie vindt plaats op de Brink op vrijdag 21 september tussen 19 en 20 uur, met om 20:00 uur een minuut stilte. Iedereen is welkom!

Obord dorpp een aantal plekken in Rolde, bij de in- en uitvalswegen en in het centrum bij de Boerhoornblazer, zijn borden geplaatst met de tekst ‘Tot ziens in de Jacobuskerk’ en ‘Welkom in de Jacobuskerk’. Zo worden we steeds zichtbaarder in het dorp en natuurlijk hopen we dat daardoor meer mensen de weg naar onze kerk weten te vinden!

Zondag 16 september is de start van het nieuwe seizoen. Ook dit jaar hebben we weer een speciaal programma samengesteld.
U wordt van harte uitgenodigd om deze bijzondere dienst met ons mee te vieren.

Dit kunt u ongeveer verwachten:
De startzondag begint op 16 september om 9.00 uur met een ontbijt in de kerk.
Om 10.00 uur begint de dienst met als voorganger onze eigen dominee Jan Bos.
Dit jaar is de startzondag het begin van de vredesweek en het thema van de dienst is VREDE.
Na de kerkdienst wordt voor de kerk de vredesvlag gehesen en zingen we een lied.
Daarna wordt het programma voortgezet in de theaterboerderij van Wim Westerman en Marjan Louwes in Ekehaar en ...

rosita steenbeekOp de eerste Zinnige Zondagavond van het seizoen 2018-2019 komt Rosita Steenbeek naar Rolde; 23 september 19:30 uur

Rosita Steenbeek schreef voor de Maand van de Spiritualiteit 2017 een interessant essay onder de titel “Heb uw vijanden lief”. Het begrip compassie staat daarin centraal. Kan een mens dat opbrengen voor zijn vijand? Als afsluiting van de Vredesweek 2018 komt Steenbeek op zondag 23 september over vanuit haar woonplaats Rome om in de Jacobuskerk te vertellen over vrede en compassie in haar boeken én in haar leven. Wat beweegt en inspireert haar? Ze zal na afloop van haar lezing haar nieuwste boek Wie is mijn naaste? signeren. Dat ligt vanaf september in de boekhandels en is het vervolg op Heb uw vijanden lief.

doop5Op zondag 2 september werd Eva Carolina Queiroz Hadders in de Jacobuskerk gedoopt! Via haar doop verbonden wij haar symbolisch met God, met haar ouders en met de gemeente. Het was een feestelijke dienst waarin het thema “Er zij Licht” was. We lazen uit Genesis 1, over de schepping van het Licht en we lazen uit Marcus 8, over de genezing van een blinde man. We hopen dat Eva, die uit het Licht werd geboren, ook in dat Licht mag blijven leven en dat ze goed leert kijken naar haarzelf en de mensen om haar heen.

Op vrijdag 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede.

De oecumenische werkgroep Bezinning en Verdieping zou graag zien dat we in Rolde laten zien met het uithangen van vredesvlaggen dat dit ons bezighoudt. Het liefst tijdens de hele week [van 16 tot 23 september] maar in ieder geval op de ‘Internationale Dag van de Vrede’ van de Verenigde Naties, vrijdag 21 september. 

Behalve vlaggen willen we die dag op de Grote Brink in Rolde van 19:00 uur tot 20:00 aan eenieder de mogelijkheid bieden voor een ontmoeting en gesprek over vrede en het uitwisselen van een vredewens aan elkaar. We zullen ook zorgen dat er gedichten beschikbaar zijn. Tegen acht uur gaat de klok luiden van de Jacobuskerk en dan sluiten we af met een moment van stilte. Het zou toch fantastisch zijn als we op deze bescheiden manier uitdragen dat de wereld om vrede roept? En daar beweging in brengen begint toch bij onszelf?

Weet u dus welkom die vrijdagavond!

vredesvlag kopieWilt u een vredesvlag bestellen? De vredesvlag is internationaal en heeft de kleuren van de regenboog, die de hoop op een wereld vol verdraagzaamheid en harmonie symboliseert. De vlag (100 x150 cm met opdruk “Vrede”) kost 15,- euro.

U kunt deze vlag bestellen via de werkgroep, bij Peter Visser Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Jan Bos Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op de intekenlijst die vanaf juli in de kerk zal liggen.

U kunt de vlag natuurlijk ook rechtstreeks bestellen bij de vereniging Kerk en Vrede, www.kerkenvrede.nl. SORRY, ALLE VLAGGEN ZIJN UITVERKOCHT!

Met het hijsen van de Vredesvlag tijdens de Startzondag op 16 september wordt de Vredesweek ingeluid. De afronding is op 23 september met een Zinnige Zondagavond in de Jacobuskerk waar schrijfster Rosita Steenbeek te gast is (aanvang 19.30 uur). 

Eerstvolgende viering