IMG 20190620 WA0002

Op 20 juni jl. was er een geslaagde en gezellige en heerlijke Dorpssoep in de Boerhoorn. Bijna 70 Roldenaren waren van de partij en de soep was dit keer uitbesteed en gemaakt door Carla en Gezina van de Boerhoorn en door beroepskok en dorpsgenoot Fokko Katerberg. Vrijwilligster Gladys maakte een prachtig zomers voorafje. In de maanden juli en augustus is er geen Dorpssoep, maar op 19 september gaan we weer 'los' in het Tichelhoes.

Na de zomervakantie zal er vanuit de Micha-cursus groep een actie starten om biologische bloembollen aan de man en vrouw te brengen. En dat niet alleen, ook willen we graag bollen poten rondom de kerk. Binnenkort volgt daarover meer informatie.

wijdekerk kopieDe eerste kerkenraadsvergadering van het nieuwe jaar vond plaats kort na de ophef over de ‘Nashville-verklaring’, waarin orthodoxe christenen uit Amerika beschrijven hoe zij vinden dat christenen om moeten gaan met het geloof, maar ook met zaken als het huwelijk en seks. De verklaring werd onder andere ondertekend door diverse orthodoxe predikanten en door SGP-voorman Kees van der Staaij. 

In de kerkenraad hebben we gesproken over hoe wij vinden dat de kerk hiermee om moet gaan. Al meteen kwamen we tot de conclusie dat wij geheel anders denken dan de ondertekenaars van de verklaring

Affiche de TransViering Jacobuskerk in de Trans

Op zondag 28 april viert de Jacobuskerk haar kerkdienst gemeenschappelijk met de bewoners van de Trans. Elke laatste zondag van de maand is er een kerkdienst in de Trans en deze zondag in april sluit de Jacobuskerk daarbij aan om uitdrukking te geven aan de verbondenheid met de Trans. De viering is voorbereid door pastor Bernadette Beunders van de Trans en ds. Jan Bos van de Jacobuskerk. Het thema is "Jezus loopt met ons mee". Het koor van de Trans zingt mee. De Jacobuskerk is deze zondag dus dicht. Iedereen is van harte welkom om 10.30 uur in de kerkzaal aan de Stroetenweg 15, Nooitgedacht.

LET OP: ZONDAG 28 APRIL GEEN VIERING IN DE JACOBUSKERK

images

Op maandag 28 januari a.s. heten we als Jacobuskerk de nieuw-ingekomen leden van harte welkom in de kerk. Er is ruimte voor kennismaking en enkele mensen van de kerkenraad zullen iets vertellen over de gemeente en het gebouw, en willen graag met de nieuwe mensen in gesprek over hun verwachtingen, hun vragen en hun ideeën. Wanneer je je (nog) niet hebt aangemeld als lid, maar wel belangstelling hebt en nieuwsgierig bent, ben je natuurlijk ook van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. De avond begint om 20:00 uur.

Zinnige Zondagavond Voorbereiding op Pasen met de Mattheüs

Op 14 april is de laatste Zinnige Zondagavond van het seizoen. Te gast is Chris Fictoor om te vertellen over de achtergrond van de Matthäus Passion. Dit muziekstuk wordt rond 14 april her en der in de buurt van Rolde wordt uitgevoerd (zie data onderaan dit bericht)

Een week voor Pasen neemt componist en (kerk-)musicus Chris Fictoor u mee in de Matthäus-Passion. Wie meer over de achtergronden van dit bijzondere oratorium van Bach wil weten, mag deze avond niet missen. Fictoor is ook koordirigent en kent, mede daardoor, het stuk erg goed. Hij geeft inzicht in het ontstaan van de compositie en zal onder meer ingaan op de verborgen getalsymboliek. Zijn toelichting wordt aangevuld met beelden en natuurlijk met muzikale fragmenten. 

Datum: zondag 14 april 2019

Tijd: 19.30 uur

Plaats: Jacobuskerk, Rolde

Toegang: € 5,- (incl. koffie/thee)

 

Wilt u voorafgaand aan Pasen een uitvoering van de Matthäus Passion bijwonen dan kunt u kiezen uit de volgende optredens in de buurt:

Groningen: De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Philippe Herreweghe, zaterdag 6 april om 19:00 uur, De Oosterpoort te Groningen

Assen: Noord Nederlands Orkest o.l.v. Peter Dijkstra, vrijdag 12 april 2019 om 19.30 uur, De Nieuwe Kolk te Assen

Groningen: THE BACH CHOIR & ORCHESTRA of the Netherlands, o.l.v. Pieter Jan Leusink, zaterdag 13 april 2019 om 19.00, Martinikerk te Groningen

Emmen: Toonkunstkoor Emmen o.l.v. Iassen Raykov, vrijdag 19 april om 19:30 uur, Grote Kerk Emmen

Ter gelegenheid van de startzondag die we hebben gehouden op zondag 24 september is er door Marijke en Steyn met behulp van een drone een mooie video gemaakt van de Jacobuskerk.

Eerstvolgende viering