Op vrijdag 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede.

De oecumenische werkgroep Bezinning en Verdieping zou graag zien dat we in Rolde laten zien met het uithangen van vredesvlaggen dat dit ons bezighoudt. Het liefst tijdens de hele week [van 16 tot 23 september] maar in ieder geval op de ‘Internationale Dag van de Vrede’ van de Verenigde Naties, vrijdag 21 september. 

Behalve vlaggen willen we die dag op de Grote Brink in Rolde van 19:00 uur tot 20:00 aan eenieder de mogelijkheid bieden voor een ontmoeting en gesprek over vrede en het uitwisselen van een vredewens aan elkaar. We zullen ook zorgen dat er gedichten beschikbaar zijn. Tegen acht uur gaat de klok luiden van de Jacobuskerk en dan sluiten we af met een moment van stilte. Het zou toch fantastisch zijn als we op deze bescheiden manier uitdragen dat de wereld om vrede roept? En daar beweging in brengen begint toch bij onszelf?

Weet u dus welkom die vrijdagavond!

vredesvlag kopieWilt u een vredesvlag bestellen? De vredesvlag is internationaal en heeft de kleuren van de regenboog, die de hoop op een wereld vol verdraagzaamheid en harmonie symboliseert. De vlag (100 x150 cm met opdruk “Vrede”) kost 15,- euro.

U kunt deze vlag bestellen via de werkgroep, bij Peter Visser Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Jan Bos Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op de intekenlijst die vanaf juli in de kerk zal liggen.

U kunt de vlag natuurlijk ook rechtstreeks bestellen bij de vereniging Kerk en Vrede, www.kerkenvrede.nl. SORRY, ALLE VLAGGEN ZIJN UITVERKOCHT!

Met het hijsen van de Vredesvlag tijdens de Startzondag op 16 september wordt de Vredesweek ingeluid. De afronding is op 23 september met een Zinnige Zondagavond in de Jacobuskerk waar schrijfster Rosita Steenbeek te gast is (aanvang 19.30 uur). 

Eerstvolgende viering