dorpssoep 2018 

Elke derde donderdag van de maand organiseert de werkgroep Dorpssoep Rolde een gezellig samen-soep-eten bijeenkomst voor jong en oud. 

AANMELDEN voor de Dorpssoep via tel. 0592-241624 (Anneke)

Let op: Vermeld duidelijk uw naam, adres, aantal personen en of u wel/geen vegetarische soep wenst.

eerstvolgende datum: donderdag 15 december 2022 in het Tichelhoes (Hunebedweg, Rolde)

Wat is Dorpssoep?

"Dorpssoep" is een landelijk initiatief, bedoeld om door middel van "samen soep eten" de verbondenheid te vergroten. In Rolde heeft de diaconie van de Jacobuskerk dit initiatief opgepakt. De try-out vond plaats op donderdag 15 februari 2018. 

Sindsdien komen we elke derde donderdagavond van de maand bij elkaar, behalve in de maanden juli en augustus, om samen gezellig  soep te eten in het Tichelhoes in Rolde (Hunebedweg 13a) en soms in de Boerhoorn. Er zijn altijd twee verschillende soepen (waarvan eentje zonder vlees) met (stok)brood en boter en een (eenvoudig) dessert. Vanaf 17:30 uur zijn de gasten welkom en om 18:00 uur wordt de soep opgediend. Rond 19:30 uur is het 'samen soepen' weer afgelopen. 

Gedurende de corona-pandemie en de bijbehorende maatregelen vindt/vond de Dorpssoep plaats in een alternatieve vorm, namelijk: Soep op de Stoep. De soep wordt dan aan huis bezorgd rond een uur of vijf op de Dorpssoep-donderdag.

Belangstellenden moeten zich van te voren aanmelden (zie gegevens hierboven) of hun komst aan één van de vrijwilligers door te geven. Ook dieetwensen kunnen worden doorgegeven, net als eventuele vervoerswensen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld, want daarmee kunnen de inkopen en onkosten worden vergoed.

Meer informatie over het initiatief van Dorpssoep (landelijk) is te vinden op www.dorpssoep.nl en meer informatie over Dorpssoep Rolde is te krijgen bij de voorzitter van de werkgroep Janke van Wijncoop: 0592-243426

 

 

 

Eerstvolgende viering

Actie Kerkbalans

Download de Collecte App

qr cvk