bij logo  duurzame kerk

Werkgroep Duurzame Kerk is begin oktober 2018 van start gegaan in de Jacobuskerkgemeente. Een werkgroep die zich bezig houdt met advisering op het gebied van duurzaamheid. 

Op verzoek van de kerkenraad gaat de werkgroep in kaart brengen wat we als gemeente allemaal al doen op het gebied van duurzaamheid. En daarna wat de eventuele wensen en mogelijkheden zijn voor wat betreft verdere verduurzaming van onder andere beheer en gebouwen. U kunt daarbij aan heel veel dingen denken: van beleggingen tot fair trade koffie, en van energiegebruik tot het beheer van landerijen. Ook de mogelijkheid en wenselijkheid van het worden van ‘Groene Kerk’ of ‘Fair Trade Kerk’ mogen we daarin meenemen. Als ook de mogelijkheid om iedereen in en om het dorp hierbij te betrekken. 

De werkgroep bestaat uit Gabriëlle van Dinteren, Hilly Koopman, André Hardenbol en Janet van der Weide. Zij worden in hun taak ondersteund door Christiaan Teule, werkzaam bij de Natuur en Milieu Federatie Drenthe. 

Mocht u ideeën hebben die de werkgroep kan bespreken, dan kunt u deze kwijt op het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eerstvolgende viering

Actie Kerkbalans

Download de Collecte App

qr cvk