groene kerk

Werkgroep Groene Kerk is begin oktober 2018 van start gegaan in de Jacobuskerkgemeente. Een werkgroep die zich bezig houdt met advisering op het gebied van duurzaamheid. 

Vanaf oktober 2018 tot juni 2019 is gewerkt aan een advies op een aantal onderwerpen waar de kerkgemeente zou kunnen verduurzamen: inkoop, energie, financiën, grond en natuur, communicatie met gemeenteleden hierover.

Sinds eind 2019 zijn diverse activiteiten uitgevoerd en adviezen uitgebracht door de werkgroep. Zo is er regelmatig contact met de kerkrentmeesters omtrent zaken als energie, gebouwen en gronden. Zijn er biologische bloembollen verkocht op de Roldermarkt en is er een duurzame kerkdienst geweest met aansluitend een bollenpootactie in de kerktuin. Verder is er onder andere een advies uitgebracht over fair trade wijn voor de diensten van Schrift en Tafel.

In de coronatijd is de werkgroep tijdelijk minder actief geweest, maar vanaf januari 2021 is de draad weer opgepakt. Tevens hebben een aantal werkgroep leden afscheid genomen en zijn 2 personen de werkgroep komen versterken.

De werkgroep bestaat uit Gabriëlle van Dinteren, Derek Struik, Yfke v.d.Koogh, Albert Ferwerda en Janet van der Weide.

Kijktip: Een inspirerend verhaal van dominee Hette Domburg uit Schaarsbergen (klik hier). Hij belicht verschillende verhalen en teksten in de bijbel waarin onze omgang met de aarde duidelijk naar voren komt. Ook benadrukt hij onze opdracht om zowel te waken over onze medemens als over de schepping. De bijbel is immers een inspiratie voor leven in en met de schepping!

Duurzame TIP: Weggooien? Mooi niet!
In de huidige tijd worden kapotte spullen steeds vaker weggegooid en vervangen. Wist je dat er Repair Café's zijn? Hier kun je samen met vrijwilligers kapotte spullen repareren. Hiermee verklein je de afvalberg en draag je bij aan het behouden van kennis over het repareren van spullen. Kijk op http://www.repaircafe-assen.nl/ voor meer informatie.

Mocht u ideeën hebben die de werkgroep kan bespreken, dan kunt u deze kwijt op het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.