Overzicht programma Zinnige Zondagavonden voor het seizoen 2020-2021 

De Zinnige Zondagavonden zijn in de Jacobuskerk in Rolde en beginnen om 19.30 uur en kosten € 5 entree (svp contant betalen).

In verband met het nog steeds heersende COVID19 virus, zal dit anders gaan dan we van vorige jaren gewend zijn.

Zo mogen we niet met te veel mensen tegelijk deelnemen aan activiteiten en moeten we anderhalve meter afstand houden. Verder houden wij ons aan alle dan geldende regels welke door het RIVM zijn opgesteld.

Als u een van deze avonden wilt bezoeken, dient u zich van te voren aan te melden met naam telefoonnummer en e-mailadres op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tevens verzoeken wij u voor de Zinnige Zondagavonden gepast entreegeld (€5,-) mee te nemen.

Ondanks alles, hopen wij ook dit seizoen u te ontmoeten en inspirerende en zinnige zondagavonden met elkaar te mogen beleven.

20 september 2020:  Dion van den Berg   Dion van den Berg is werkzaam bij vredesorganisatie Pax. Hij zal ons vertellen over de actuele situaties van oorlog en vrede in de wereld en in hoeverre wij als Nederland betrokken zijn bij deze situaties. Ook onze eigen bijdrage aan vrede in de wereld komt aan de orde: wat kunnen wij doen als dorp, als individueel persoon om de vrede dichterbij te brengen? Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

8 november 2020:  Jacob Kuiper: AFGELAST (wordt verschoven) “Extreem weer vroeger nu en in de toekomst”.  Jacob Kuiper is werkzaam als luchtvaartmeteoroloog bij het KNMI. Hij was al op jonge leeftijd gefascineerd door alles wat er aan de hemel was te zien. Op deze avond neemt hij ons mee op zijn reis door tijd, weer en natuur. Ook zal hij ingaan op de klimaatverandering die we meemaken en waar velen zich zorgen over maken: de extreme bosbranden, de grote overstromingen en de hete zomers. Vanzelfsprekend is er op deze avond ook gelegenheid voor het stellen van vragen.

24 januari 2021 : Fokke Obbema . AFGELAST (wordt verschoven) ‘Wat is de zin van het leven?’ In september 2018 schreef de Volkskrant journalist Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor had gehad. Dit maakte veel los bij mensen. In zijn boek publiceert Obbema een veertigtal prikkelende gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners waarbij de eerste vraag telkens luidde: ‘Wat is de zin van het leven?’.

11 april 2021: Timo Waarsenburg : Vertelling “In oorlog en liefde”  AFGELAST Beckman is een cadet-sergeant in het Nederlandse leger als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. In de eerste maanden van 1940 krijgt hij de oorlog al vol voor zijn kiezen: hij verliest zijn zusje en ziet zijn vader afgevoerd worden naar de Scheveningse gevangenis. Vastberaden om de Duitsers vanuit Engeland te bevechten, probeert hij met zijn broertje naar Zwitserland te vluchten. Maar het lot beschikt anders. Ze worden gepakt en afgevoerd naar vernietigingskamp Auschwitz. Daar, op de fundamenten van de dood, raakt hij op slag verliefd. En omdat kansen in het kamp schaars zijn, vraagt hij het meisje meteen ten huwelijk. Zouden ze elkaar ooit nog zien?                                                                                                         

(Deze voorstelling wordt georganiseerd door de Werkgroep Zinnige zondagavonden van de Jacobuskerk in samenwerking met de Culturele Vereniging Rolde en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe.)

Meer informatie: www.timowaarsenburg.nl/oorlogliefde 

Eerstvolgende viering

  • Viering Jacobuskerk, 20 juni 2021 10:00 uur Reserveren van een zitplaats via de knop "dienst bijwonen" op deze website. Online te beluisteren via kerkomroep.nl

Actie Kerkbalans

Dienst bijwonen? Hier reserveren!

Download de Collecte App

qr cvk