soep 0 20180215 172012 resized

In maart is de Dorpssoep komen te vervallen, maar nu pakken we de draad weer op. Zij het in een andere vorm vanwege de corona-crisis. Om het ritme vast te houden en in ieder geval elke derde donderdag van de maand samen soep te eten, gaat de werkgroep soep koken en langsbrengen bij de mensen die zich telefonisch hebben aangemeld. Het mooiste wat er is, is om SAMEN aan tafel te zitten, maar nu dat niet gaat willen we in GEDACHTEN samen eten van dezelfde soep rond hetzelfde tijdstip. Het blijft eenvoudig, alleen een grote portie maaltijdsoep. Voor brood en een dessert moet u zelf zorgen. De bezorging gebeurt tussen 17 en 18 uur op de dag van de Dorpssoep.

EERSTVOLGENDE ALTERNATIEVE DORPSSOEP: DONDERDAG 16 april 2020 

AANMELDEN VIA TEL. 06-10240491 MET NAAM EN ADRES

SOEP WORDT (KOUD) THUISBEZORGD MET HET VERZOEK HET ZELF OP TE WARMEN EN ROND 18 UUR AAN TAFEL TE GAAN. WE ZIJN DAN IN GEDACHTEN MET ELKAAR VERBONDEN.

palmpasen 2

Hallo kinderen van de Jacobuskerk!
Zondag 5 april is het Palmpasen! 
We kunnen dit jaar jammergenoeg niet bij elkaar komen en Palmpasen stokken gaan versieren, zoals vorig jaar (zie foto).
Maar... we willen wel iets doen en hebben daarom het volgende bedacht.
We zouden het leuk vinden als jullie tóch een Palmpasen stok gaan maken. Dit kan door je eigen stok te versieren net als we dat vorige jaren ook deden met de kinderkerk. Maar het kan natuurlijk ook anders. Je mag een zelf een stok tekenen, een kleurplaat inkleuren, knippen en plakken, kleien, strijkkralen etc. 
Natuurlijk zijn we heel nieuwsgierig naar jullie kunstwerken en we willen dan ook vragen om een foto te sturen van jezelf met je Palmpasen stok. De foto kan gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of stuur een foto in de app naar telefoonnummer 06-29367599.
Van deze foto’s maken we een mooie reportage maken voor het kerkblad en de website!
Doe je mee?
Groeten van Sjoukje, Marjolijn en Aletta

In navolging van de landelijke maatregelen die verspreiding van het coronavirus moeten beperken en voorkomen, is besloten dat de komende weken (tot en met zondag 31 mei) de kerkdiensten in onze Jacobuskerk niet doorgaan. Op deze manier wordt het risico op onderlinge besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk uitgesloten. De Jacobuskerkgemeente heeft veel oudere leden en het is belangrijk dat we elkaar in bescherming nemen.

Tot en met 31 mei gaan ook de vespers, gespreksgroepen, vergaderingen en andere niet-noodzakelijke kerkelijke activiteiten niet door. Pastorale bezoeken worden, waar mogelijk, vervangen door telefonisch contact.
 
Wat er ná 31 mei gebeurt, hangt af van de landelijke maatregelen die dan gelden. 
 
Ds. Jan Bos verzorgt in deze periode speciale kerkdiensten die op zondagochtend via www.kerkomroep.nl worden uitgezonden (en kunnen worden terugbeluisterd). Via deze link kunt u de diensten beluisteren. 

Ook de vespers (woensdag 18 maart, 25 maart en 1 april) zullen via de kerkomroep te beluisteren zijn.
 
Dit bericht zal niet iedereen kunnen bereiken. Wilt u daarom ook in eigen kring deze boodschap delen?
 
Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met Rienk Kamer (scriba):
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hopelijk kunnen we elkaar weer snel in goede gezondheid in de kerk treffen!
 
IMG 20200313 WA0042

Nieuwsbrief van de Jacobuskerkgemeente (1) inclusief liturgie viering 29 maart 2020

Beste gemeenteleden van de Jacobuskerk,

Het zijn hele moeilijke tijden voor ons mensen. Het leven van iedereen staat op zijn kop. We hebben allemaal in meerdere of mindere mate te maken met de grote gevolgen van het virus dat ons in de greep houdt. Ook voor ons als kerk heeft het grote gevolgen: we kunnen niet meer samenkomen op zondag, alle gespreksgroepen en vergaderingen zijn geschrapt, al het bezoekwerk is gestopt en alle mooie plannen zijn voorlopig van de baan. Ook als kerk zijn we in de war, maar we vallen niet stil en zoeken naar andere wegen. 

Wij denken in deze tijd vooral aan de ouderen onder ons, met name in de Wenning en Hendrik Kok. Het bezoek van hun partners en familie en van de kerk is nu onmogelijk geworden. Dat is een erg groot gemis. Wij hopen dat ze de dagen doorkomen en dat zij zich niet te eenzaam voelen. Ik heb veel mensen gebeld en voorlopig houden mensen de moed erin. Wat mooi dat er zoveel creatieve oplossingen worden bedacht en dat er zoveel nieuwe dingen ontstaan, zoals deze nieuwsbrief. Verder lezen en de liturgie bekijken? 

 

Komt helaas te vervallen i.v.m. coronacrisis

Zondag 19 april 2020; Voorstelling :'In oorlog en liefde' door Timo Waarsenburg                 

(in samenwerking met de Culturele Vereniging Rolde)

Timo Waarsenburg Waarsenburg Oorlog en liefde

Op 12 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Rolde werd bevrijd. Dat is de aanleiding om de week daarna, op 19 april,  historicus, schrijver en verteller Timo Waarsenburg in de Jacobuskerk zijn voorstelling  In oorlog en liefdete laten spelen. Waarsenburg brengt het waargebeurde verhaal van Hans Beckman, een Nederlands militair en verzetsman die in Auschwitz terecht kwam. In dat concentratiekamp vond hij de liefde van zijn leven. Waarsenburg interviewde Hans Beckman verschillende keren en het verhaal liet hem niet meer los. In 2017 maakte hij er een vertelling van voor het Bevrijdingsfestival in Den Haag en sindsdien speelt hij de voorstelling door het hele land.

Datum: zondag 19 april 2020

Tijd: 19.30 uur

Plaats: Jacobuskerk, Rolde

Toegang: € 5,- (incl. koffie/thee). Deze bijeenkomst wordt samen met de Culturele Vereniging Rolde  (CVR) georganiseerd. CVR-leden hebben gratis toegang.

Meer informatie: www.timowaarsenburg.nl/oorlogliefde

De kerkdienst van zondag 22 maart werd uitgezonden via Kerkomroep en is nog terug te luisteren.

Hieronder vindt u de liturgie;

Klokgelui

Orgelmuziek van Wim Westerman

Welkom door Rienk Kamer

VOORBEREIDING

Aansteken van de huispaaskaars

Stilte, bemoediging en groet

Gebed van toenadering

Muziek: Kyrie eleison (Taizé)

DIENST VAN HET WOORD

Inleiding op de lezingen 

Gebed om de Geest

Eerste lezing:  Exodus 7: 8-25 

Zingen: lied 168 gospel:   Let my people go!  (versie Louis Armstrong)

Tweede lezing:  Lucas 17: 11-19 (Debora van der Weide) 

Muziek: lied 333 Kom Geest van God             

Overdenking 

Orgelspel van Wim Westerman

DE GEBEDEN EN GAVEN

Mededeling van overlijden

Muziek:  lied 961         

Dankzegging en voorbeden    

Stil persoonlijk gebed 

Onze Vader:  gezongen versie 

Mededelingen 

Zegen

Muziek: De vrede van God (Nederland zingt)

Nagesprek 

Vespers i.v.m. corona-maatregelen: via Kerkomroep!

In de veertig dagen vóór Pasen zijn er ook dit jaar wekelijkse vespers in het koor van de Jacobuskerk in Rolde. Deze korte bijeenkomsten in de vastentijd zijn bedoeld om samen stil te staan bij het lijden en sterven van Jezus en bij het lijden van mensen in de wereld. Er zijn lezingen, gebeden, liederen, stilte, een gedicht en muziek. Deze vespers worden net als in voorafgaande jaren in oecumenisch verband voorbereid. Dit jaar zullen gedichten van Dietrich Bonhoeffer de rode draad zijn. De vespers zijn in het koor van de kerk en beginnen om 19.30 uur. De vespers t/m 1 april kunnen helaas geen doorgang vinden i.v.m. de coronavirus-maatregelen, MAAR worden wel voorbereid en uitgezonden via Kerkomroep. 

Eerstvolgende viering

  • Palmzondag, 05 apr 2020 10:00 uur Kom niet naar de kerk: Alleen te beluisteren via de kerkomroep.