De kerstviering Een engel boven Rolde staat klaar voor uitzending! Als u op kerstavond (vanaf 19:00 uur) op het bericht hieronder klikt, komt u vanzelf op de goede plek. En later kijken of nog eens terugkijken tijdens de kerstdagen kan natuurlijk ook! Via onderstaand bericht is dat ook mogelijk (of via www.rolderpost.nl). 

In ieder geval is dit een mooi moment om iedereen te bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om deze bijzondere online uitzending te verzorgen. Zoals de volgende sponsoren en subsidiegevers.
Door jullie financiële bijdrage is het mogelijk dat iedereen Kerstavond thuis kan beleven: Hartelijk dank!

 

Stichting Rossing-Koops
Stichting Behoud Rolder Kerk
Stichting Impuls Aa en Hunze
Stichting Rolder Concerten
OVVR
Gemeente Aa en Hunze
Atelier Lijn
Alien’s Boeketterie
Bloembinderij de Bloemgaard
Begrafenisvereniging Rolde e.o.
Rolder Post
Protestantse Kerk Nederland.

 

 

 

 

En zonder de medewerking van heel veel vrijwilligers voor en achter de schermen was het ook niet gelukt. Daarom ook veel dank aan: 

Martijje Lubbers, Boermarke Rolde: Gert-Jan Warringa, Henk Lansink, Rosanne Reitsema, Jaap Boersma, Klein Orkest Rolde: Jan Nijhoff, Mark Huizing, Klaas Pereboom en Karen Pereboom-Hekker, Janny Bruins, Marianne Duinkerken van de Herders van Balloo, Renate Bolhuis, Roelof Altena, Liza Werkman, Henk Hollander, Henk Schnieders, bloemengroep Jacobuskerkgemeente: Liesbeth Mooij, Janke van Wijncoop, Marion Poppelier, Albertien van der Struik, Jan van der Struik, ’t Ruige Veld Rolde, De Trans, Jan Bos, Jacco Fluks, Rienk Kamer, Gemma Groot Koerkamp en Stefan Wendel van Videospot.

 

Kerkbalans 2021Het thema van Actie Kerkbalans voor 2021 is Samen kerk, een teken van hoop. De folder Actie Kerkbalans vindt u hier. In deze folder staat onder meer beschreven waarom uw toezegging voor onze gemeente van groot belang is!

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om toezeggingen digitaal door te geven via de website van de Jacobuskerkgemeente. In verband met corona wordt iedereen gevraagd om indien mogelijk van deze online mogelijkheid gebruik te maken. Als toezeggingen digitaal worden ontvangen hoeven immers minder vrijwilligers langs de deuren te gaan om de enveloppen te bezorgen en op te halen. Verder bespaart dit de kerkrentmeesters veel tijd!

Hoe gaat alles in z’n werk ?

Gemeenteleden van wie het emailadres bekend is (ongeveer 50% van de gemeenteleden) krijgen begin januari 2021 een email met de vraag om digitaal toe te zeggen. Hiervoor krijgt iedereen per mail een persoonlijke inlogcode. Mogelijk komt er dan midden januari nog een herinneringsemail.

Alle gemeenteleden die op 21 januari nog niet digitaal hebben toegezegd, en dat betreft dus ook alle gemeenteleden waarvan het emailadres niet bekend is, krijgen rond 25 januari een envelop thuisbezorgd met daarin een begeleidende brief, een papieren toezeggingsformulier, een antwoordenvelop en de folder Actie Kerkbalans.

Antwoordenveloppen met papieren toezeggingsformulieren worden door vrijwilligers opgehaald na 1 februari 2021, bij alle gemeenteleden van wie op 21 januari geen digitale toezegging was ontvangen. Als inmiddels al wel digitaal is toegezegd kan dat aan de vrijwilliger worden medegedeeld.

Drie jaar geleden, maar nog steeds prachtige beelden van de eeuwenoude Jacobuskerk in Rolde. Ter gelegenheid van de startzondag in september 2017 door Marijke en Steyn met behulp van een drone gemaakt. Deze unieke beelden tonen we graag!

De werkgroep die bezig is met het nieuwe beleidsplan van onze Jacobuskerkgemeente presenteerde op woensdagavond 6 november jl. de 'bouwstenen' van dit plan. De belangrijkste punten hieruit leest u hieronder;

  • Als KERK bevinden wij ons 'op weg' tussen gedenken en verwachten...
  • De kerkelijke gemeente als een KOEPEL, een HERBERG van Geloof, Hoop en Liefde voor iedereen!
  • De EREDIENST op zondagmorgen: stilte, vormgeving, bezinning, traditie, bezieling, beweging, woord, muziek...
  • Een NETWERK van VRIJWILLIGERS met diverse lijntjes met netwerken in/om het dorp
  • De kerk als ONTMOETINGSPLEK: pastoraat, aandacht, verbinding, saamhorigheid
  • De kerk als ZORGZAME kerk in het diaconaal werk, de GROENE kerk, richting diverse doelgroepen

De werkgroep gaat verder met de uitwerking van de bouwstenen, zal met verschillende werkgroepen nog om tafel gaan en komt later dit seizoen met een verdere uitwerking van het plan.

Wilt u reageren met vragen of ideeën, graag!, dan kan dat door uw reactie te mailen naar de secretaresse van de beleidsplan-groep: Henny Schilstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Subcategorieën

Eerstvolgende viering

Actie Kerkbalans

Download de Collecte App

qr cvk