Dorpssoep

"dorpssoep


Elke derde donderdag van de maand (behalve in de zomermaanden) is er een bijeenkomst om gezellig samen soep te eten. Deze dorpssoep is voor jong en oud en wordt georganiseerd door de Werkgroep Dorpssoep Rolde. 

AANMELDEN voor de dorpssoep via
tel. 0592-241624 (Anneke Brinkman) of
dorpssoeprolde@gmail.com

WAT IS DORPSSOEP?
"Dorpssoep" is een landelijk initiatief, bedoeld om door middel van "samen soep eten" de verbondenheid te vergroten. In Rolde heeft de diaconie van de Jacobuskerk dit initiatief opgepakt. De try-out vond plaats op donderdag 15 februari 2018. 

Sindsdien komen we elke derde donderdagavond van de maand bij elkaar, behalve in de maanden juli en augustus, om samen gezellig soep te eten in het Tichelhoes in Rolde (Hunebedweg 13a) en soms in het dorpshuis Boerhoorn in Rolde.
Er zijn altijd twee verschillende soepen (waarvan één zonder vlees) met (stok)brood en boter en een (eenvoudig) dessert. Vanaf 17:30 uur zijn de gasten welkom en om 18:00 uur wordt de soep opgediend. Rond 19:30 uur is het 'samen soepen' weer afgelopen. 

AANMELDEN EN KOSTEN
Belangstellenden moeten zich van te voren aanmelden (zie gegevens hierboven) of hun komst aan één van de vrijwilligers doorgeven. Ook dieetwensen kunnen worden doorgegeven, net als eventuele vervoerswensen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld, want daarmee kunnen de inkopen en onkosten worden vergoed.

Meer informatie over het initiatief van Dorpssoep (landelijk) is te vinden op www.dorpssoep.nl en meer informatie over Dorpssoep Rolde is te krijgen bij de voorzitter van de werkgroep Janke van Wijncoop: 0592-24 34 26.

terug