Diaconale Inzameling 2024

Lopende Actie

Diaconale Inzameling 2024: Diaconie Samen met u.

Dagelijks krijgen we nieuwsberichten uit alle delen van de wereld. Soms met blijde berichten maar vaak zijn oorlog, geweld tussen mensen en natuurgeweld het onderwerp. En wat kan je daaraan doen? Samen met u kan de diaconie wegen zoeken om hulp te bieden. Daarvoor vragen wij u hulp. Om verschil te maken tussen geen uitzicht tot een sprankje hoop.

De Jacobuskerkgemeente wil zich in geloof, hoop en liefde inzetten voor een betere, rechtvaardige wereld.

Zo steunen wij Amnesty International. Een paar keer per jaar kunt u mee doen met de schrijfactie van Amnesty. Samen met u schrijven we brieven om gevangenen vrij te krijgen.
Zo steunen wij Inlia, die zich inzet van een verantwoord asielbeleid hier in Nederland. Zo hebben we als Jacobuskerkgemeente de plaatselijke gemeente gevraagd te kijken naar beschikbare plekken voor asielzoekers.
Zo steunen wij projecten van Kerk in Actie, waar ook ter wereld. Omdat we samen met u kunnen bijdrage aan verbeteringen in de levensomstandigheden.
Dichtbij willen we ook hier in Rolde aanwezig zijn. Dat doen we met een bloemetje of kleine attentie te bezorgen aan iemand die kwetsbaar is in ons dorp. We ondersteunen de Dorpssoep. We werken samen met andere diaconieën binnen de Stichting Helper en de Voedselbank om mensen in nood van voedsel te voorzien.

Daarom komen we ook dit jaar bij u. Wilt u ons onderstuenen voor dit werk, ook dit jaar?

Hier kunt u via Ideal een bijdrage overmaken. Druk daarvoor op de tekst 'Ik wil doneren' en volg de instructies die dan volgen.

Met hartelijke groet,

Martin Pronk, voorzitter diaconie
Gré Kornelius, secretaris diaconie
Albert Ferwerda, diaken


 

 

Agenda

Eredienst

zo 14 jul 2024 om 10:00

Eredienst

zo 21 jul 2024 om 10:00

Lid worden

Bent u in Rolde of omgeving komen wonen en wilt u lid worden?
U bent hartelijk welkom!